Bliv cykelpilot

Hvis du har lyst til at give ældre medborgere ”Vind i håret” kan du melde dig som frivillig pilot til at køre en tur på en rickshaw med de ældre.

Har du lyst til at:

  • Gøre en forskel.
  • Lære nye mennesker at kende.
  • Indgå i et givende fællesskab.
  • Og endda få lidt gratis motion.

Så meld dig til med det samme!

Dig:

Så længe du kan cykle, har gå-på-mod og lysten til at hjælpe andre, er der god plads til dig. Du bliver klædt godt og grundigt på, inden du skal ud på din første cykeltur.  

Som cykelpilot bestemmer du selv, hvornår og hvor meget du vil cykle.

Om cykelpiloter i Helsingør

Helsingør Kommune har tre rickshawcykler, hvoraf den ene er til kørestolsbrugere. 

”Cykling uden alder” inviterer til et fællesskab, der bygger bro mellem generationer. Et par friske ben træder i pedalerne – det kan være dig som frivillige – og foran sidder en ældre medborger, der bor på det plejehjem, hvor cyklerne er knyttet til, eller en pårørende eller ven, der ikke længere er så mobil som tidligere. 

Cyklerne er tilknyttet Plejehjemmet Kristinehøj og Plejehjemmet Grønnehaven, og det er hovedsagelig også beboerne fra disse to plejehjem, der især er ude og få ”Vind i håret”, 

Men der er også mulighed for at andre borgere, der ikke længere eller aldrig har været så mobile, kan have glæde af cyklerne, hvis de har deres egen frivillig med til at træde i pedalerne. Da de to af cyklerne er i Cykelteket på Kulturværftet. 

Til rickshawcyklerne skal der tilknyttes frivillige cykelpiloter. Som cykelpilot bestemmer du selv, hvornår og hvor meget du vil cykle.

Læs mere om "Cykling uden alder"