CVR-nummer og NemKonto

Alle foreninger skal have et CVR nummer og en NemKonto for at få udbetalt tilskud mv. fra det offentlige.

Når I som frivillig forening modtager offentlige tilskud, skal I have et CVR-nummer og en NemKonto. Inden I kan få et CVR-nummer og bruge Tilskudsportalen, skal I have et NemID.

På det Centrale Virksomhedsregister findes en oversigt over foreninger, der allerede har CVR-nummer.

Se om jeres forening allerede har et CVR-nummer

NemID

I skal bruge et privat NemID, første gang I opretter jeres forening hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, det kan fx være formandens eller kassererens. 

Den første i foreningen, der bestiller en NemID medarbejdersignatur til foreningen, bliver automatisk NemID administrator og skal godkende andre personer i foreningen, som skal have adgang til foreningens Digital Post og Tilskudsportalen. NemID administrator kan bestille nye/ekstra nøglekort el nøglefil til dem, der skal have adgang.

Bestil NemID

CVR-nummer

Et CVR-nummer kan fås hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det er gratis at få et CVR-nummer, men det er kun muligt at lade sig registrere online og med NemID. Erhvervsstyrelsen sender en bekræftelse med jeres CVR-nummer på mail. 

Få CVR nummer hos Erhvervsstyrelsen. 

NemKonto

Kontakt jeres bank, og bed dem indberette jeres foreningskonto som en NemKonto. Inden I beder banken om at indberette NemKonto, så spørg til deres gebyrpolitik. Ikke alle banker opkræver gebyr af foreninger.

Gode råd

I skal indtaste foreningens CVR-nummer og P-nummer første gang, I går på Tilskudsportalen sammen med kontaktinformationer på foreningens og formand og kasser. Tilskudsportalen husker jeres data, så I skal kun gøre det første gang, I er logget på.

Erhvervsstyrelsen vil hvert år bede om bekræftelse på, at foreningen stadig er aktiv. Derfor er det vigtigt, at I registrerer mailadresser, der rent faktisk er i brug - og helst flere, så I er sikre på at modtage mailen.

 

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus

Center for Dagtilbud og Skoler

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: Skriv sikkert til Center for Dagtilbud og Skoler