Luk alle
Åben alle

Hvert år sætter Helsingør scenen, når jernmænd og -kvinder kæmper om Europamesterskabet i den halve Ironman-distance.

I 2021 bliver IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore afholdt søndag den 27. juni og fredag den 25. juni er der minitriatlon, KMD 4-18-4.

Begge events tilpasses myndighedernes COVID-19 regler og anbefalinger. En evt. aflysning kan forekomme, hvis myndighederne anbefaler det.

KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore

Søndag den 27. juni afvikles den halve IRONMAN med start og mål ved Kulturværftet. Vejene på ruten vil være lukkede mellem kl. 06.00-16.00.

Cykelruten går via Ndr. Strandvej til kort før Hornbæk Kirkegård og retur til Sandagerhusvej, og Saunte, Borsholm, Havreholm, Horserød, Skibstrup og tilbage til Helsingør, inden ruten kører ud mod Nygård, Ny Horserød, Tikøb og Gurre,. Herefter ad Rødegårdsvej, Karlsgårdsvej, Nørreløkkevej, Hellebækvej og retur ad Esrumvej, Møllebakken, Nygade, Kronborgvej til Ny Kronborgvej

Da man ikke kan køre ad Hornbækvej fra Gurrevej til Havreholmvej og omvendt, bliver trafikanterne ledt af alternative ruter over Tikøb via Harreshøjvej til Dronningmølle. Der opsættes infoskilte til trafikanter og på lukkede veje op til ruten opsættes afspærring.

Løberuten går via Kronborg Slot og Helsingør Midtby. Havnegade, indre by og Kronborgvej vil derfor være spærret frem til kl. 19.00.

Se ruterne her (kort følger)

Minitriatlon 4-18-4

Fredag den 25. juni afvikles minitriatlon med start og mål ved Kulturværftet. Vejene på ruten vil være lukkede i tiden kl. 17-22.

Se ruterne her (kort følger).

Cykelruten går til Hellebæk, hvor der vendes kort før Sveasvej og køres retur til Helsingør. Vejene på selve ruten lukkes kl. 17.00 og forventes at åbne igen senest kl. 22.00. Sidevejene spærres også samtidigt for færdsel ud på ruten.

Kronborg Cup er en international fodboldturnering for ungdomshold fra hele Skandinavien – i dag Sjællands største fodboldturnering - med over 7.000 deltagere og mellem 15.000-18.000 besøgende i løbet af weekenden. Kronborg Cup afvikles hvert år i den sidste weekend af skolernes sommerferie.

Oplev det store åbningsevent fredag eftermiddag, der skyder årets Kronborg Cup i gang med koncert, underholdning, konkurrencer og forskellige bevægelsesaktiviteter for børn og unge. Kulturhavn Kronborg danner rammen om åbningsventet, og der er fri entré hele dagen.

Turneringen afvikles lørdag og søndag på over 50 fodboldbaner på Helsingør Kommunes otte fodboldanlæg og med hjælp fra over 800 lokale frivillige.

Læs mere om Kronborg Cup

Vær med til hele Helsingørs løbefest hvert år i juni. I 2021 finder Kronborgstafetten sted den 3. juni.

Kronborgstafetten er Helsingørs store samlende stafetløb, der sætter fokus på fællesskab, sundhed og velfærd for alle i hele Helsingør Kommune.

Dermed er stafetten både for virksomheder, institutioner, foreninger og borgere i kommunen, men også for alle som bruger byen eller har lyst til at lære den bedre at kende.

Læs mere om Kronborgstafetten

Helsingør Sejlklub er hvert år værter for den traditionsrige kapsejlads Sjælland Rundt. I 2021 lyder startskuddet til kapsejladsen den 17. juni.

2021-udgaven af sejladsen markerer 75 års jubilæet for Sjælland Rundt. Hver Sjælland Rundt har haft sine karakteristika, og hver skipper og mandskab har haft deres specielle oplevelser.

Sejladsen har gennem mange år været et tilløbsstykke - med 2074 tilmeldte både som rekord. Pga. Corona-restriktioner er der i 2021 et begrænset antal deltagende både.

Læs mere om Sjælland Rundt

Tour de Kids er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden, DGI og JCP. Alle indtægter fra salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden, for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Ruten er på 1 kilometer, og børnene kan køre flere omgange, afhængigt af deres alder.

Læs mere om Tour de Kids

Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kepo@helsingor.dk