Byvandringer

Luk alle
Åben alle

Har du set tv-serien om politibetjenten Dan Sommerdahl og hendes kollega Flemming Torp, som opklarer forbrydelser i Helsingør?

Hvis du har lyst til at opleve nogle af de kendte steder fra serien, kan du prøve vores byvandring 'I Sommerdahls fodspor'. Den fører dig rundt til en række smukke steder på Kulturhavnen og Nordhavnen.

Byvandring: Gå i Sommerdahls fodspor gennem Helsingør

Du kan sagtens få glæde af turen, selv om du ikke kender tv-serien.

Elsinore Walk fører dig gennem Helsingørs 800-årige historie. 

Turen er på ca. 10.000 skridt, og der er 20 kulturelle stop på ruten - alle markeret med en stor fysisk stander med kort og information om seværdigheden. 

Se ruten

Læs mere om Elsinore Walk

Se hvordan du kommer rundt med kørestol, barnevogn etc.

Tag med Musen Malte på byvandring i det historiske Helsingør - set i børnehøjde. Turen er fortalt i lyd og billeder. Perfekt egnet, hvis du har din smartphone med.

Find Musen Maltes rute her

Med app'en Natureventyr kan du og dine børn (fra ca. tre-ni år) gå en eventyrlig tur ved Kronborg, i Egebæksvang, Nyrup Hegn eller Teglstrup Hegn.

Turene er på mellem 1 og 1,2 km og varer 45 til 60 minutter. Undervejs bliver der fortalt et eventyr (via smartphone), som relaterer til lokalområdet, og børnene bliver inddraget via spørgsmål og sjove udfordringer.

Læs mere: Tag på natureventyr i lokalområdet

Læs mere om natureventyr

På en række steder i Helsingørs gamle bykerne kan du på facaderne finde historier om de mennesker, der har boet i byen.

Helsingør Bymuseum kan du få en guldmønt med et kort, der viser, hvor i byen du finder fortællingerne. Men du kan også bare gå på opdagelse efter de glimtende guldmønter, som er lagt ned i fortovet.

Guldmønterne i fortovet markerer, at der er en fortælling på facaden. Læs bl.a. om apoteker Steenberg, der havde en zoologisk have i gården og om Birgitte Skaaning, der var anklaget for trolddom og sad fanget i kælderen under rådhuset.