Ifølge Concito er det helt op i mod 1/3 af al den mad, der produceres i verden, som ryger direkte i skraldespanden. At undgå at smide spiseligt mad ud, er derfor en af de allermest klimavenlige køkkenhacks.
Tips og tricks til at gemme og anvende den mad, du ikke fik spist:
- Gem alle rester fra aftensmad og frokost i køleskabet og lav en ”reste-tapas”, når der er nok.
- Hvis du skal gemme rester kortvarigt i køleskab, så drop sølvpapir, husholdningsfilm eller andre engangsprodukter og læg i stedet maden i en skål med en tallerken ovenpå.
- Skal du opbevare tilberedt mad i længere tid i køleskab eller fryser, kan en transparent beholder være en fordel. Så kan du se, hvad der gemmer sig i beholderen, hvilket mindsker risikoen for, at du glemmer det.
- Meget mad kan fryses. Frys fx rødvinsrester eller resten af piskefløden i isterningebakker, så du kan tage lige nøjagtig den mængde op, som du skal bruge i madlavningen senere.
- Når du bruger opvaskemaskinen, så sørg altid for at fylde den helt op. Du kan nøjes med at skrabe madrester af tallerknerne, du behøver ikke skylle dem. Så længe du holder lågen lukket, tørrer madresterne ikke ind og opvasken skal nok blive ren. Hvis din maskine har et eco-program, så brug det. Det vil spare på elforbruget.
Læs mere om, hvordan du sparer på strømmen, når du vasker op