Hjemløs

Helsingør Kommune har en række indsatser for hjemløse.

Helsingør Kommunes tilbud til hjemløse

Helsingør Kommune har en række indsatser til dig, hvis du er ramt af hjemløshed:

  • Housing First - ICM og CTI-metoderne: Helsingør Kommune har siden december 2014 været med i Hjemløsestrategien, og med udgangspunkt i Pensionatet i Hornbæk bruger medarbejderne Housing First-tilgangen. Nogle medarbejdere samarbejder med dig ud fra ICM-metoden, der bl.a. går ud på, at du hurtigst muligt kommer i egen bolig, og samtidig får socialpædagogisk støtte til at beholde boligen. Andre arbejder med CTI-metoden, som er et struktureret forløb, der er opdelt i tre faser af hver tre måneders varighed med faldende støtte efterhånden som du er rustet til at klare dig selv.
  • Pensionatet i Hornbæk: Helsingør Kommune har 10 herbergspladser på Pensionatet i Hornbæk.
  • Vinternatherberget Porten: Helsingør Kommunes vinternatherberg har åbent 1. december-31. marts.
  • Skæve boliger: Kommunen har seks ’skæve boliger'.

Helsingør Kommune samarbejder med civilsamfundet for at imødekomme dine behov, hvis du er hjemløs:

  • Kirkens Korshær, Stubben: Kommunen giver tilskud til værestedet Stubben, der både sørger for distribution af varmt tøj og for tag over hovedet til byens hjemløse.

Pensionatet i Hornbæk, Porten, de opsøgende medarbejdere  i SKP-teamet og Café Vinkeldammen i Helsingør Kommune og Stubben kan alle rådgive om ledige herbergspladser i nærområdet. 

Helsingør Kommune har et udsatteråd med borgere, politikere og repræsentanter fra tilbuddene i Helsingør. Rådet rådgiver politikerne i sager, som berører kommunens mest udsatte borgere. 

Gå til Udsatterådets side og læs mere

Center for Særlig Social Indsats

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Tlf.: 49 28 28 28

Skriv sikkert til os