§ 12
Skt. 1. Et udvalgsmedlem skal snarest muligt underrette udvalgets formand eller udvalget, hvis der foreligger forhold, der kan give anledning til tvivl om medlemmets habilitet i forhold til en bestemt sag. Medlemmet kan deltage i udvalgets behandling og afstemning om habilitetsspørgsmålet.
Stk. 2. Et udvalgsmedlem, der er inhabil i forhold til en sag, må ikke træffe afgørelse, deltage i afgørelsen eller i øvrigt medvirke ved behandlingen af den pågældende sag eller være til stede i mødelokalet under sagens forhandling og afstemning.
Stk. 3. Såfremt et udvalgsmedlem forventes erklæret inhabilt i forhold til en sag, der skal behandles af udvalget, kan valggruppen bestemme, at et andet medlem af Byrådet i givet fald indtræder i udvalget ved sagens behandling. Udvalgsmedlemmet giver meddelelse herom til udvalgsformanden og direktøren for udvalget.
Stk. 4. Udvalgets medlemmer har tavshedspligt for så vidt angår oplysninger om de synspunkter, vurderinger og argumenter, som fremføres af andre mødedeltagere under udvalgsdrøftelser, og som ikke tilføres beslutningsprotokollen. Forhandlingerne kan dog refereres af et udvalgsmedlem over for medlemmer af den politiske gruppe i Byrådet, der herefter også er underlagt reglerne om tavshedspligt.
Skt. 5. Udvalgets medlemmer har ikke tavshedspligt i forhold til sagernes faktiske oplysninger medmindre disse er underlagt fortrolighed i medfør af forvaltningslovens § 27 og straffelovens § 152 og §§ 152 c-152 fx hvis det er nødvendigt at hemmeligholde oplysningerne for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser.